Sunday, May 22, 2011

Sabar sikit lagi please...

Sangat cemburu. Cemburu kepada mereka yang berlari dalam dakwah ini. Cemburunya sebab tak boleh nak lari bersama-sama buat masa ini. Terpaksa pass baton. Ni germany sana, tengah rancak. Di sini pun apa kurangnya. Melihat adik Naqibah yang bersemangat dengan website barunya, alahai...kakakmu ini terpaksa mengadap komputer sampai sakit-sakit mata. Sisters...rindunya kat semua! rindunya nak berprogram.

Kena sabar, sabar dan sabar. Sebulan lebih lagi. Kerja masih banyak. Mama kata "Tula buat last minute..." Tapi untuk diri yang terover confident ni memang tatau la kenapa yakin sangat boleh habiskan juga dlm sebulan lebih ni.InsyaAllah..sangat yakin Allah akan tolong. Yang penting usaha, dan jangan tidur malam..(ehehehe tipu jer :P )

Berat dah turun, mata pun dok sakit jer (penat mengadap komputer). Will fight till the end! sket jer lagi. sabar.

Thursday, May 12, 2011

Multitasking

While doing corrections..

From Drop Box


I was listening to this..


SubhanaAllah...an awesome talk! 

owh and i've prepared this for my iftar ..presenting Kuih Qasidah..


From Drop Box


p/s: buat pembetulan takyah guna otak sangat so boleh multitasking... Tapi tak suka study Dynamical analysis..tolong! tolong! :(

Wednesday, May 11, 2011

Tolong sampaikan

Maksud adil kepada isteri..



Sampaikan kepada yang berkenaan.

Yang duk dalam gua (siapkan tesis),
Mimiamilia

Friday, May 06, 2011

Pintu harapan

Selagi pintu itu terbuka..
pergilah..

Walau selautan dosa pernah kau lakukan,
Walau pernah kau hidup di lembah yang hina,
Walau dulunya kau melupakan Dia.

pergilah..
kejar cintanya.
Kerana pasti Dia tidak berpaling..
kerana Dia..

"Dialah yang memberi rahmat kepadamu dan para malaikatNya(memohon keampunan untukmu),
agar Dia mengeluarkan kamu dari kegelapan kepada cahaya. Dan Dia Maha Penyayang kepada orang-orang beriman" (33:43)

kerana Dia
pemilik pintu itu..
sebuah pintu
pintu harapan.

p/s: Selesai menonton dalam mihrab cinta (sambil2 menulis tesis). Cerita yang sarat dengan pengajaran..

  © Blogger template 'Isolation' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP